torek, 19. avgust 2014

Murter

Tale naš dopust je bil letos vseskozi v oblakih. Kriva je bila seveda gradnja našega novega doma. Praktično smo odlašali skorajda do konca, na koncu pa se le odločili,da bo treba vsaj malo pobegnit od doma.

Zaradi mojega išiasa ni bilo smiselno, da bi rinili kam v hribe, kot lansko leto, zato nam je preostalo le morje. Tako se je začela misija nemogoče, iskanje apartmaja v začetku avgusta na višku sezone. Šotorjenje je odpadlo tudi zaradi išiasa, da pa bi šli na slepo in iskali apartma kar na licu mesta pa nam tudi ni padlo na pamet. Tako smo iskali primeren apartma ves teden pred odhodom. Pa nič pametnega ali pač vse zasedeno, res pa je, da imamo kar se tiče lege apartmaja, kar visoke standarde. Balkon s pogledom na morje, bližina plaže in plaža z drobnim šodrčkom in kristalno čisto vodo seveda. Tri dni pred predvidenim odhodom pa se nam le nasmehne sreča. Murter. Teden dni v apartmaju s pogledom na morje,  200 m od plaže se nam je zdela idealna izbira.

Pred odhodom so zidarji na parceli ravno začeli priprave za betoniranje plošče, tako, da smo imeli pred odhodom še skrb kdo nam bo zalival ploščo po betoniranju. Se je na koncu pokazalo, da so zalivali kar trije, tako se je naš dopust lahko začel brez skrbi.



Naša izbira se je na licu sam izkazala za prav to kar smo si želeli.



Pogled na morje, popoldanska senca




bližina plaže. No ja. v resnici smo res stanovali cca 200 m od plaže. A domačini so nam povedali za plažo kakšen km vstran. In smo šli drugi dan pogledat



Za to se pa je splačalo vsaki dan hoditi čez hrib.



Prava rajska plaža z kristalno čisto vodo. Še senco smo si vsako jutro priborili,  na račun tega, da smo bili dovolj zgodnji.



Sam po dolgih, res dolgih letih na morju prvič nisem tekel (pa moji dve solidarno tudi ne...). Jutranji tek ob morju je zame pač še vedno zakon. Sem pa ga nadomestil nekaj malega s plavanjem. kravl brez miganja nog, pa je šlo.



Sicer pa smo imeli na začetku velikopotezna plane kam vse bomo šli. Pa se je na koncu izkazalo,da smo šli samo v Vodice, pa še tam nismo prenesli najbolj tiste gužve. Pa še cesta se nam je prej dvignila navzgor. Pa domov grede tudi.



Sicer pa je en teden mignil, kot da bi pihnil. In doma nas je čakalo tole


4 komentarji:

  1. Hej, pa še vse sonce ste letos pobrali! Juhuhu!

    Ampak, da pa zarad išiasa ne moreš kampirat...

    OdgovoriIzbriši
  2. Ravno pravi teden smo izbrali. Če ga ne bi, bi mislili,da letos poletja sploh ni bilo.

    Aleš kar pa se tiče kempiranja in išiasa. Očitno ga ne poznaš dobro. Ko si še zoknov sam ne moreš obut, si ne znaš zamisliti, kako bi zabijal kline, ležal v šotoru, pa še kaj bi se našlo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Le, glej, sorry, jaz še nisem tolk star.

    :))))

    OdgovoriIzbriši
  4. Po pravici povedano pa dobro vem, kaj misliš z ležat v šotoru - včasih tudi jaz že *zelo* težko vstanem, pa nimam išiasa... Bi si želel kak meter visoko posteljo. :)

    OdgovoriIzbriši