ponedeljek, 27. julij 2015

Ometi pa še kaj prej

No, pa smo prišli tako daleč, da smo lahko začeli razmišljati o ometih. To pa pomeni, da je potrebno dobro premisliti, kje še položiti kakšne dodatne kable, cevi, požirke. Kdo pa bo potem v nove omete razbijal?

Prva dodatna stvar, ki sem se jo spomnil, je bila kar se tiče vremenske postaje. Požirka za USB kabel od strežnika do konzole. Ha, še dobro, da sem se spomnil, ne vem kako bi me gledali doma, če bi tisti kabel kar tako po steni dol visel...



Druga tako pomembna stvar je bila povezana s kaminom. V planu imamo prostostoječi kamin. In ti imajo sedaj tudi dovod za zrak, kar je bilo sedaj značilno samo za vgradne kamine. V samoizdelavi mi je uspelo tudi to naredit. Da sem petkrat hodil po material v trgovino in vedno kaj pozabil ali potem ugotovil, da še kaj rabim, ne bom govoril. 


Pri tretji stvari pa sem kar kolebal. Predvideno imamo rekuperacijo,  prezračevanje Lunus. Pripraviti pred ometi, da ali ne, to je bilo vprašanje. Ampak po dobrem premisleku je bilo logično, da če že razbijamo, razbijamo sedaj še pred ometi. In tako nam skoraj pri vsakem oknu gledajo iz hiše te "čudne" cevi. In tako bo ostalo do izdelave fasade.


Sicer pa se je našlo še nekaj malenkosti, vtičnica zunaj pri kletnih vratih, kabel za luč nadstreška... eh, toliko stvari je, da samo upam, da nismo kaj pozabili.

Pred ometi smo morali seveda izprazniti celo hišo. Kar nekaj navlake se je nabralo, orodja, hladilnik, tisoč enih in drugih stvari je bilo treba odstraniti. Tako bo zaenkrat do končanja estrihov. 

In potem je prišel dan, v tednu z največjo vročino v tem letu, ko je pred našo hišo prišla raketa.



To je pomenilo,da je po celi hiši bilo spet vse polno kablov,



in že smo se veselili prvih zametkov ometov. Kar naenkrat so prostori dobili drugačen izgled



Točno en teden je trajalo in ometi so bili narejeni in to ravno še pravi čas, naslednji dan so namreč že bili na vrsti estriharji, za polaganje izolacije na tla.

Ni komentarjev:

Objavite komentar