nedelja, 22. marec 2015

Zasip in planiranje

Prvih toplih sončnih dnevov smo se letos še posebej razveselili. So namreč pomenili, da se bomo končno znebili tistega velikega kupa zemlje za hišo, ki je ostal od izkopa kleti lani. Pred samim zasipom  pa je bilo potrebno postoriti še kar nekaj del.

Izolacija kleti


Zaščititi je bilo potrebno tudi škarpo in položiti glavni električni kabel, pa tudi na optiko je bilo treba pomisliti. Jo imamo čisto ob glavni cesti, pa ni hudič,da jo enkrat ne bomo potegnili tudi v našo ulico.


Tudi zunanje kanalizacijske cevi so položene


drenaža okoli hiše tudi ne sme manjkati


povezava  vodovodne cevi pa bo počakala na čas, ko bomo vodovod delali v hiši.


In potem se je začelo zasipavanje


Kup zemlje se je počasi a vztrajno manjšal in do zadnjega je bilo vprašanje, a je bo dovolj.


Glede na to,da potrebujemo parkirni prostor pred hišo smo za to potrebovali gramoz za utrjevanje terena. Najprej nekaj zemlje, da smo teren izravnali z dovozno cesto nato gradbeni filc čez njega pa kar nekaj gramoza. 


In tega gramoza ni bilo ravno malo. Za zasip hiše, utrjevanje terena pred hišo in škarpo pred kletjo je šlo celih 8 tovornjakov, kar pomeni 12 ton. Človek kar ne more verjeti, kam je šlo vse to.

Ampak na koncu je vse izpadlo kot smo si zamislili.


Ostalo je celo toliko zemljine, da imamo prav lepo teraso pred hišo, je kar večja kot smo upali,da bo.


Edino za terasico iz dnevne sobe se nam ni izšlo. Ampak to smo vedeli že takrat, ko se je zidalo. Zaenkrat bo ostalo tako kot je, če pa bomo resnično kdaj imeli veliko željo po njej pa bomo že našli kakšno rešitev.


Seveda je sedaj vse naokoli samo gola zemlja, kar pomeni, da je naslednji projekt sajenje trave, aja pa tudi na vrt ne smemo pozabit. 



Ni komentarjev:

Objavite komentar