ponedeljek, 2. marec 2015

Okna in vrata

Pa jih imamo. Okna in vrata namreč v odtenku sive.



Seveda pa tudi tokrat ni šlo brez komplikacij. Še dobro, da smo že navajeni, čisto gladko pri gradnji pač ne gre.

Začelo se je tako, da so zjutraj na srečo še v delavnici imeli monterji gumidefekt, zato se je kar zavlekel njihov prihod, ampak to je bilo še najmanj.

Pri razkladanju oken so monterji ugotovili, da imajo zraven razširitve za dvokrilna okna samo v antracit barvi, morale bi biti pa bele znotraj antracit zunaj. In kje dobiti? Voziti se nazaj v Ljubljano je malo daleč, na koncu so ugotovili,da jih tako ali tako v delavnici nimajo. Hm... no po koncu neskončnih telefonjad so se le našle v Ljutomeru, a samo belo bele, ki pa pridejo v poštev samo v primeru, če bi imeli zunanje žaluzije na motorni pogon. V tem primeru se pač ta dvocitimetrska razširitev skrije.  Ampak mi nočemo imeti žaluzije na motorni pogon! No na koncu le najdejo rešitev. Skrito vodilo za žaluzije skrije belo razširitev. Sem pa šel najprej domov na net preverit kako to zgleda in izgleda zelo dobro. Tako se je montaža lahko veselo nadaljevala, dokler...

Čisto slučajno pogledam en steber od vstavljenega okna. Aaaa poškodovano, Še dobro,da ni bil do konca montirano. Demontaža in nazaj v kombi. So monterji najprej ugotavljali, kje bi se to zgodilo. Seveda pri prevozu ne, sigurno je bilo pri izdelavi...

Skratka delo se je kar zavleklo in zaradi vsega navedenega je v naši hiši zasvetila prava luč.


Popravljeno okno so pripeljali nazaj naslednji dan in tako je naša hiša dobila nov izgled...


.. in nova vrata. Natančno takšna kot si je želela Marjetka, odklepanje na prstni odtis pa je bila moja želja. Vrata se namreč ob zaprtju avtomatično zaklenejo in če nimaš ključa ravno pri sebi, lahko ostaneš kar zunaj. Sem to naredil seveda nenamerno, že med montažo. Še dobro, da ni bilo že vse zaprto. Prstni odtis pač deluje samo na elektriko in elektriko v hiši še seveda nimamo. Bo treba do takrat biti kar pozoren.


Naslednji dan pa je seveda sledilo že prvo čiščenje oken, čeprav še ni velika noč :)


V tednu pred montažo oken so nam končno zidarji popravili stopnice. Končno za to, ker se je vse skupaj že malce vleklo. Očitno je, da si takrat ko je  treba kaj popraviti zidarji vzamejo čas. Konec koncev je sedaj važno le to, da se je napako projektanta dalo popraviti in to tako, da je hoja po njih sedaj čisto normalna.


Seveda pa še vedno prodajamo stanovanje:


4 komentarji:

  1. Ampak tile mojstri so vsi nekako podobni, kaj? Če bi vse naredili iz prve, brez telefonijad in popravkov in letanja sem in tja, bi najbrž imeli petkrat več časa. Jaz včasih res ne razumem, kako se jim da... Saj ni čudno, da ni nikjer zaslužka.

    Prstni odtis, kaj? Uau, zdaj ste pa še bolj moderni kot mi! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Še dobro,da delam v proizvodnji, pa jih vsaj malo razumem!

    Prstni odtisi so res super. Bolje kot tipkanje številk, ki jih lahko kot prvo pozabiš, kot drugo pa zna biti ob tipkanju kdo zraven, ki si jih kar mimogrede zapomni. Poznano mar ne? :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Boš povedal kako bo šlo, ko boš z vrta prišel z zašmiranimi rokami. :)

    He, he, ja res, nekateri si cifre res mimogrede zapomnijo...

    OdgovoriIzbriši
  4. Ha, na vrt bomo hodili skozi spodnje nadstropje ;)

    OdgovoriIzbriši