ponedeljek, 19. februar 2007

Vikend za naju

Že nekaj čas sva razmišljala, da bi si privoščila kakšen vikend, kateri bi bil namenjen samo nama. Vsekakor je bila edina logična razlaga za naju, da ga preživiva na morju in ker je bil čas Valentina sva se odločila in šla. Čisto sama, pa saj si lahko enkrat to tudi privoščiva, ali ne?

Hotel Varaždin v Selcah naju je pričakal v petek zvečer z prekrasnim sončnim zahodom. Hotelska soba v osmem nadstropju s pogledom na morje je bila prava milina za najini duši ter seveda paša za oči.

dsc06729_resize.JPG


 


Sobota je bila namenjena, sprehodu, sprehodu in spet sprehodu. Pravi kraj za sprehode. Dopoldanski sprehod v Crikvenico in popoldanski skozi Selce in do konca sprehajalne poti je bil resnično pravi balzam za dušo in oči..


dsc06739_resize.JPG


 


Plaže so prazne, ceste tudi, ni poletnega vrveža včasih vse skupaj zgleda kot mesto duhov. Pravo nasprotje z včasih kar groteskno gnečo poleti. Tudi tistega vonja po morju ni, kakor da ga morje čuva za poletje. A midva si vzameva tisto kar pač potrebujeva, mir in sprostitev.


dsc06780_resize.JPG


 


Našla sva tudi prijeten bife v katerem sva si vsakodnevno privoščila obvezen dnevni kapučino za Marjetko in seveda zeleni čaj za mene. Tudi to je bila paša za oči in okusni užitek ob enem.


dsc06774_resize.JPG


 


V hotelu so priredili v soboto zvečer pustni ples, na katerega sva se pripravila že doma. Po večerji se sprašujeva, koliko bo mask, pa ja ne bova edina maskirana? No najina skrb je bila odveč, večina prisotnih je bila maskirana. Očitno je kar nekaj avtobusov iz Zagreba in Varaždina prišlo prav zaradi pustnega rajanja. Na koncu pa sva še celo dobila 4. nagrado za najini maski.


dsc06788_resize.JPG


 


Nedelja. Ojej kako je minilo, Po zajtrku se odpraviva sicer proti doma, a z mislijo, da se še malo ustaviva in pogledava obmorske kraje. Že proti Reki opaziva, da je tam pustni karneval, a glede na to, de ne marava gneče se odločiva da greva malo pogledati v Opatijo. Tam pa katastrofa. Gneča,gneča in še enkrat gneča. Parkirnih prostorov ni, oz. so ampak vsi zasedeni, do obale se praktično ne da prit. Kasneje zagledava plakat na katerem vabijo na Opatijski pustni karneval. Ali je gneči kriv karneval, ali pač ker je Opatija bolj mondeno mesto se sprašujeva in se odločiva, da to ni za naju in se tako počasi vračava proti domu.


V Postojni naju pričaka oblačno in hladno vreme, tako da nama ostanejo samo spomini, spomini na preživet sončen vikend za naju!

dsc06758_resize.JPG


Več fotografij 

7 komentarjev:

  1. Ja, vidva romantična uživača! Vama kar (veliko) zavidam!

    Ja, super, no...

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala PIskec...a nama je uspelo po več poskusih :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ah, še ene deset let, pa bova midva tudi lahko sama naokoli vandrala.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hirkani no ja, saj ni treba čakati na takšen vikend 10 let, za ta dva dni pa se da ja kako drugače tudi uredit!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Hja, težko najdem koga, ki bi bil pripravljen mirkat štiri majhne otroke hkrati. Babi je prestara in ne sfolga, najmlajša se pa še doji. Pri nama je že velik uspeh, če greva v kino. Saj se ne pritožujem in sem prav vesela za druge, ki si to znate vzet. Tudi najin čas bo že še prišel. Najstniki pa potem tako nočejo več skupaj s teboj na morje hodit, ne.

    OdgovoriIzbriši
  6. Hirkani ti verjamem, da je v taki situacijires bolj teško. Ampak saj bo prišel tudi vajin čas. Da pa nastniki nočejo več zraven, pa se jaz nebi zanašl. Poznam družino katera otroka hodita z starši še vedno na morjem kjub temu, da sta že oba čez "najst" :)

    Upam, da vsaj kino dobro izkoristita, vama privoščim!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. [...] nekaj časa si nisva priborila dan za naju vse od pustnega vikenda v Selcah namreč. In ker sva ga planirala za soboto, udejanila pa v petek popoldan (zvečer) je bil še [...]

    OdgovoriIzbriši