torek, 22. julij 2014

Betonska plošča

Ja tole hudomušno vreme letošnjega poletja bo kot kaže kar vplivalo na našo gradnjo. Ko si ne želimo dežja dežuje, ko potrebujemo dež pa ga ni od nikoder.

Sicer pa je bilo treba najprej na podbeton položiti bitumensko hidroizolacijo


Potem EPS (toplotno izolacijske plošče) čez njega pa polivinil, da bo zadrževal vodo ob betoniranju in tako zaščitil izolacijske plošče.


Vmes si je Marjetka zamislila, da nujno potrebuje prostor za pomivanje posode.In nastalo je tole. Glede na moj išias si je še opeko zložila sama, seveda pod mojim strokovnim vodstvom.


Zvečer pa sem malo prelistal po Bolhi in našel novo pomivalno korito za 30€, kupil "bosanko" za 12 € in nastalo je tole.




Kako nas je pet delalo odprtino za pomivalno korito pa raje ne napišem...

Sicer pa so naši mojstri nadaljevali z delom. Na vrsti je bilo železo. Govora je bilo o sedmih tonah za celo hišo.



In tako smo končno prišli do betoniranja plošče. Rahel dež, čeprav ni bil napovedan. Sicer pa so zidarji rekli, da je takšno vreme za betoniranje najboljše, pa še vročine ni bilo.


Pet hrušk par uric in vsega je bilo konec. Ja, ja včasih je takšna akcija trajala od jutra do večera. Potrebno je bilo imeti veliko skupino ljudi, da o hrani pijači in kuharicah, ki so to stregle sploh ne govorim. 

Sicer pa so se po betoniranju že nakazovali kletni prostori in velikost le teh. Še vedno se nam zdi vse tako malo, čeprav vemo, da nismo načrtovali gradnje gradu. Pa se vseskozi tolažimo, da je vse večje kot imamo sedaj doma. Očitno nas občutek vara, ko še ni postavljenih sten.


Seveda pa je treba ploščo zalivati. In tako sem prišel na svoj račun. 


Včeraj po betoniranju dvakrat, danes pred službo, potem pa tako ali tako ne bo treba, saj je napovedan celodnevni dež. Zjutraj gledam v nebo, bo dež ne bo dež. Ok grem zalivat še pred službo, pa če bo tudi dež. Ne škodi. Potem pa celo dopoldan brez kapljice dežja. Na poti iz službe domov v Šentilju mokre ceste v Sladkem Vrhu ne duha ne sluha o dežju. Takoj se odpravim na parcelo, pri zalivanju začne kapljati. Sedaj pa dež prav fino pada...  

2 komentarja:

  1. Hehe, tale dež vam pa nagaja, kaj? Ampak o luknji za korito bi pa lahko več napisal! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Aleš o koritu nima smisla povedati kaj več, važen je končni izdelek ;)

    OdgovoriIzbriši