ponedeljek, 8. avgust 2011

Besen

Začelo se je ko je zmanjkalo elektrike. V bistvu jo je zmajnkalo dvakrat. Prvič sva opazila, ko sva prišla domov, drugič ko sva bila doma. Samo nekaj minut je ni bilo, vsaj drugič, da je bil računalnik vklopljen je pa tako in tako jasno. Torej ko vklopim "domači"računalnik, se pojavi tale "lep napis".



Prvič vidim. Hm kaj pe tej se to spet? Besen sem, pa saj skorajda to piše tudi z malo domišlije na ekranu. Kar slutim, da bodo težave. Še vedno pravim, da so računalniki najbol "tupe"stavri na svetu. Če ni točno tako kot mora biti, potem ne deluje nič. Nobeno odstopanje ni možno, točno tako in pika. Grr..

Torej ti znaki sigurno nekaj pomenijo. Kaj, se mi niti približno ne sanja. Sem kasneje vprašal v službi našega računalničarja, pa je rekel, da prvič vidi, tudi na Facebooku nihče ne ve zakaj se gre. Seveda sem prepričan, da je nekaj narobe z diskom, sistemom ali pa kaj podobnega. Malce pogooglam, nič pametnega. Najboljši nasveti so v smeri, da je najbolje pogledati kaj je z diskom na drugem računalniku. Fino odprem računalnik. Dva diska. Hm, kateri je pravi?? Vzamem pač  ven enega in ga dam v Anin računalnik. Seveda ni potrebno pudariti,da sem vzel napačen disk, torej disk D. Klub tmu ga preverim in na njem so vsi podatki. Si rečem ja saj morejo biti saj ni nič narobe z njim, problem je namreč v disku C. Ok bom vzel pa sedaj pravega, še prej pa vklopim računalnik in glej ga zlomka, okna se normalno naložijo v "domačem" računalniku seveda!! Hm, a me kdo zeza ali kaj se vprašam?? Nič dam v "domači"računalnik nazaj disk D, evo pa se okna ne naložijo. Ja madonca kaj pa te je sedaj to?? Ali je mogoče, da je z diskom D kaj narobe?? Kako bi lahko bilo narobe, če pa na Aninem računalniku normalno pridem do podatkov? Spet disk D ven in na Anin računalnik. Spet deluje brez problema...

Kaj sedaj?? Odločim se,da podatke iz "domačega" diska D prekopiram na zunanji disk. Vklopim zunanji disk pa pravi naj USB priklopim na hitrejši USB. Pogledam pa ga ni, traja vsaj pol ure da odpre zunanji disk, da ne govorim kako dolgo kopira, kot da bi bili še v času win95 ali še prej Ojej!! Potem me prešine, hitreje bo če prenesme podatke, predvsem gre za fotografije in dokumente, kar na Anin disk C od tam na disk D ( hm, le zakaj??!!!!!!) od tem pa bom preko povezave z računalnikom prenesel spet na  "družinski " disk.  Rečeno storjeno. Po uspešno opravljenem kopiranju, "družinski" disk D formatiram, ga priklopim na "družinski"računalnik in vidi ga. Stvar deluje. Tako sedaj še samo prekopiram podatke v njega in stvar bo rešena.

Priklopim D disk na Anin računalnik. njen D disk. Aaaaaaaaaa!!!! kaj te to je sedaj????



Računalnik resetiram, ker je zablokiral. To okence se pojavi in ne gre več dalje!!! Ko ga resetiram se okna zaženejol!!! Uf, hvala bogu!!!  Odahnem si, potem pa, ja madonca kje je, ni ga in viden!!! NI DISKA, ni diska D????!!!! Z vsemi Aninimi fotografijami, glasbo, kaj te vem kaj še!!

Da ne dolgovezim. Kako rešiti zadevo???. Mam že poln kufer tega štiridnevnega je..... z računaliki!!!!

5 komentarjev:

  1. Hočeš nasvet računalničarja? Pelji ga na servis! ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. 1 računalnik in 1 disk in bo takoj manj problemov :-P

    OdgovoriIzbriši
  3. Tine daj pusti mi vsaj eno veselje ;)

    Sebi bolje,da ti ne povem koliko računalnikov je pri naši hiši, da o diskih sploh ne govorim ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Wega je car!! Z njegovo pomočjo uspel rešiti vsaj nekaj podatkov, kot izgleda pa je Anin disk D šel po gobe. Takoj ko kaj naložim na njega, ne deluje več. Ok, samo da je vsaj nekaj podatkov ostalo.

    Aja pa rešitev?? Zelo preprosta: Na CD je potrebno zapeči Live Ubuntu. S pomočjo tega CD-ja se vidijo tudi diski, ki jih okna očitno nočejo videti, potem pa sledi še "samo" dolgotrajno kopiranje!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Itak!

    V dobrih starih časih je v BIOSu obstajal "Low level format", ki je včasih poštimal tako napako kot je sedaj na Aninem Dju. Morda bi v tem primeru pomagalo formatiranje iz Ubuntuja apak izkušnje so take, da ko enkrat disk začne crkovati je bolje dati tačke stran. Ti pa na krtinski posvet prinesem zunanjo enoto za trde diske, morda se da rešiti še kaj.

    OdgovoriIzbriši